КВІ
Субота
27
02:42

​Поліцейські Житомирщини відпрацьовують алгоритми взаємодії у рамках контрдиверсійних навчань

З 15 лютого координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в  області проводить багатоетапні контрдиверсійні навчання на Житомирщині. До виконання завдань залучаються і підрозділи поліції регіону. 16 лютого перший практичний етап відбувся на території Житомирського району.

За умовним завданням навчань, на територію важливого інфраструктурного об’єкту намагалися проникнути невідомі для його замінування. Їх помітила охорона, тож незнайомці утекли і, за наявною інформацією, могли прямувати до міста лісовими стежками. За сигналом «Тривога» були підняті відповідні правоохоронні підрозділи.



Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського райуправління та вибухотехнічна служба ГУНП. Підозрілий пакунок, залишений невідомими, було дистанційно вилучено та згодом знешкоджено. Водночас поліцейські підрозділи забезпечували обмеження доступу до потенційно небезпечної території.


Бійці роти поліції особливого призначення ГУНП спільно з нацгвардійцями військової частини 3047 та військовослужбовцями провели прочісування навколишньої місцини. Під час цих заходів було виявлено двох ймовірних диверсантів. Їх доставили до фільтраційного пункту для встановлення осіб та проведення інших слідчих дій.


Групи реагування патрульної поліції відділу поліції №1 Житомирського РУП та Управління патрульної поліції перевіряли транспортні засоби щодо перевезення небезпечних предметів та виявлення підозрілих осіб.


Також до організації взаємодії, моніторингу, координації та організації дій усіх підрозділів були залучені й інші служби поліції, у тому числі Ситуаційний центр, відділ зв’язку тощо.


Загалом, за попереднім аналізом, правоохоронці виконали поставлені завдання щодо перевірки ефективності наявних алгоритмів захисту стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури, а також виявлення та знешкодження умовних диверсійних груп.




Вчора

Сторінки:
Нагору