КВІ
Неділя
28
03:09

​Послугами служби зайнятості скористались понад 39300 жителів Житомирщини

27 грудня в обласному центрі зайнятості провели підсумкову нараду за результатами діяльності у 2022 році. В її роботі взяв участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

На початку зібрання директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна нагадала присутнім про втрати, яких зазнала служба через розв’язану росією війну: в результаті авіабомбардування було знищене приміщення Овруцької районної філії з усім майном, а будівлі Малинської філії і Коростенського центру зайнятості зазнали часткових руйнувань. Людських жертв серед членів команди, на щастя, немає. Але є працівники, які втратили рідних – захисників України, пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання…


Ситуація на ринку праці Житомирщини внаслідок російського вторгнення значно ускладнилась, але в цілому не була катастрофічною. Українці роз’їхалися по всіх куточках країни і світу, тому різкого стрибка в кількості безробітних не відбулося. Статус безробітного з початку року отримали близько 23400 людей. І це на 1800 менше, як за цей час у 2021 році. Всього ж користувались послугами понад 39300 жителів області, понад 1900 з яких – внутрішньо переміщені особи, – зазначила директорка.



Вона додала, що внаслідок війни дуже скоротилась пропозиція вільних робочих місць, через що влаштуватись на нову роботу стало вдвічі складніше. Зараз на одну зареєстровану вакансію в області – 9 претендентів, торік було 5. Хоча в перші місяці війни навантаження сягало майже 20 кандидатів на одне вільне робоче місце.


Попередні підсумки діяльності обласної служби зайнятості за 2022-й рік - понад 12700 працевлаштованих жителів Житомирщини, у тому числі майже 600 переміщених з небезпечних регіонів країни. 194 роботодавці, які влаштували на роботу вимушених переселенців, скористалися державною фінансовою підтримкою – отримали компенсацію частини виплаченої зарплати за перші два місяці їх роботи на загальну суму майже 5,6 млн грн.


282 безробітних були працевлаштовані на тимчасові робочі місця, а 81 безробітних у кінці року взяв участь у суспільно корисних роботах в рамках проєкту «Армія відновлення».


123 підприємці області отримають мікрогранти на створення або розвиток бізнесу й додатково створять майже 300 робочих місць.


У зв’язку з тим, що нещодавно державна служба зайнятості відзначила 32-у річницю своєї діяльності (21 грудня), Галина Корінна під час наради озвучила й основні підсумки надання послуг з дня заснування. Так, за весь час послугами зі сприяння працевлаштуванню на Житомирщині скористались понад 1,5 млн клієнтів, з яких 784 тисячі були влаштовані на постійні робочі місця, а 196 тисяч – на тимчасові, ще 119 тисяч отримали затребувану професію або кваліфікацію для отримання роботи.


Віктор Градівський привітав колектив з Днем створення служби зайнятості, відзначивши важливий її вклад у соціально-економічний розвиток області. «Усі поставлені перед службою завдання завжди виконуються на надзвичайно високому фаховому рівні» - резюмував він. З нагоди свята він вручив почесні відзнаки двом працівникам. Альона Рогожинська, фахівчиня Хорошівської філії, отримала Подяку обласної військової адміністрації, а Світлана Снгаївська з Коростенського центру зайнятості – Подяку обласної ради.

Вчора

Сторінки:
Нагору