КВІ
Неділя
28
16:02

​Прильоти у Коростені: Місто не менше доби буде без світла, тепла та води

15 листопада війська російської армії поцілили в об'єкт енергетичної інфраструктури у Коростені – на місці прильоту продовжують гасити пожежу, місто не менше доби буде без світла, тепла та води. Коростенський район також лишається без енергопостачання.

Коментуючи ситуацію, заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська розповіла кореспондентам Суспільного Житомир, що звуки вибухів у місті було чутно близько пів на п'яту вечора – в цей час в Житомирській області тривала повітряна тривога. Станом на восьму годину вечора рятувальники продовжували гасити пожежу на місці прильоту.


"Наразі ми чекаємо, коли пожежники загасять вогонь, щоб енергетики змогли оцінити масштаб завданих ушкоджень і почали працювати над відновленням енергопостачання. Зараз можемо сказати, що мінімум добу Коростень лишатиметься без світла, тепла та води", – розповіла Наталія Чижевська.


На питання про ситуацію із забезпеченням живлення медзакладів заступниця міського голови відповіла, що Коростенська міська лікарня має альтернативне джерело живлення, але поки що його ще не запускали в роботу.


"Є в нас великий генератор, але ми його не запускали, бо наразі в приміщеннях ще тримається температура, адже до вибухів тепло в лікарню сьогодні ще подавалося. Є в нас також окремі невеликі генератори для термінових випадків. Завтра зранку (16 листопада – ред.) будемо дивитися по ситуації: якщо не зможемо відновити енергопостачання, то, звісно, будемо запускати генератор", – каже Наталія Чижевська.


Крім того, о пів на сьому вечора Коростенська районна військова адміністрація опублікувала на своїй сторінці у мережі Facebook повідомлення про аварійне відключення світла, посилаючись на голову Коростенської РВА Юрія Тарасюка.


"Шановні жителі Коростенського району! У зв‘язку з пошкодженням електромереж можливе довготривале відключення світла. Висока імовірність того, що світла не буде до ранку", – сказано у повідомленні.

Вчора

Сторінки:
Нагору