КВІ
П'ятниця
26
17:52

​Рятувальники навчають мешканців сільської місцевості правилам пожежної безпеки у побуті

Кожен господар дбає про тепло та затишок своєї оселі, але випадки, коли давно не ремонтоване пічне опалення або електропроводка призводили до пожежі – не рідкісні. Тож фахівці ДСНС постійно нагадують мешканцям області про безпечний перебіг опалювального сезону.

23 січня рятувальники спільно із працівниками органів влади, соціальної служби та районних засобів масової інформації провели рейди у житловому секторі сіл Почуйки, Новоселиця Попільнянського району та села Літки Лугинського району, під час яких поспілкувалися з мешканцями на тему протипожежної безпеки у побуті.

Зокрема, працівники ДСНС розповіли, яких порушень найчастіше припускаються люди. Наголосили, що результатом легковажного ставлення до несправностей у електроприладах та печах, нехтування правилами їх експлуатації є пожежі в оселях і на подвір’ях, травмування й загибель, втрата майна.

Під час роз'яснювального рейду особливу увагу рятувальники зосередили на помешканнях, де проживають одинокі громадяни літнього віку та особи, котрі опинилися у складних життєвих обставинах. З дозволу господарів рятувальники вивчали протипожежний стан помешкань, а виявляючи недоліки, рекомендували способи їх усунення.

Не залишили осторонь рейдовики і маленьких мешканців, котрі на момент візиту перебували вдома. Рятувальники нагадали дітям про основні небезпеки, які можуть підстерігати їх вдома, та розповіли, як не допустити біди. Батькам же порадили ніколи не залишати малолітніх дітей вдома без нагляду, бо це може призвести до негативних наслідків.

Користуючись нагодою, працівники Служби порятунку нагадали і правила поведінки в різного роду життєвих ситуаціях, характерних для зимового періоду та вручили застережні листівки й пам’ятки, у яких наводяться необхідні поради.

Сторінки:
Нагору