КВІ
Субота
27
23:11

​Реконструкція відділення в Коростишівської лікарні є однією із складових розвитку медицини на Житомирщині, — Наталія Остапченко. ВІДЕО

Сьогодні відділення неврології Коростишівської лікарні перетворилося на повноцінне відділення реанімації, інтенсивної терапії та інсультних ліжок.

Перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко разом із директором Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОВА Олександром Торбасом, в. о. начальника Житомирської РВА В’ячеславом Авраменко та головним лікарем КНП “Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І. Потєхіна” Олександром Веселовським урочисто відкрили відділення.


“Ще у мирний час, в рамках програми Президента “Велике будівництво”, ми відкрили приймальне відділення, яке серед найкращих у Житомирському районі. Війна завадила реалізації частини наших планів оновлення медичної інфраструктури, але сьогоднішній день доводить — ми впевнено рухаємося вперед. Це яскравий показник прогресу та наших з вами досягнень в медичній галузі”, — зазначила Наталія Остапченко.


Сучасне обладнання та комфортні умови для реабілітації суттєво поліпшать якість надання медичної допомоги для понад 80 тисяч жителів місцевої громади та прилеглих населених пунктів.


Відділення розраховано на 25 ліжок, кожен бокс об’єднаний з сестринським постом, що гарантуватиме безперешкодний зв’язок з медичним персоналом у разі надзвичайної ситуації або ускладнень.


Загальна вартість ремонтних робіт склала понад 6 мільйонів гривень. Ці кошти були отримані від Національної служби охорони здоров’я України. Реконструкція включала повну заміну водопостачання, системи опалення, каналізації, а також автономної системи вентиляції та кондиціонування повітря. Крім того, проведено оновлення електропроводки, централізованої подачі кисню, меблів. Штат відділення укомплектований висококваліфікованими фахівцями, що дозволяє забезпечити належний рівень лікування та медичного догляду за пацієнтами.


Крім розширення та модернізації приміщень, відділення було забезпечене сучасним медичним обладнанням, придбаним за кошти Національної служби здоровʼя України, Міністерства охорони здоровʼя та Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ. Зокрема апарати ШВЛ, монітори пацієнта, а також апарати ЕКГ та УЗД. Також встановлено 25 кисневих концентраторів та 16 протипролежневих матраців.


Продовжуємо розвивати медичну інфраструктуру Житомирщини.

Вчора

Сторінки:
Нагору