КВІ
Субота
27
09:53

​Рішення суду щодо ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ Черняхівська селищна рада виконуватиме у примусовому порядку

У вересні 2021 року посадовими особами Державної екологічної інспекції Поліського округу було здійснено плановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Черняхівською селищною радою Житомирської області.

За результатами перевірки виявлено низку порушень. Так, не було оформлено право користування на земельні ділянки під сміттєзвалищами на території старостинських округів Черняхівської ОТГ, не розроблено та не затверджено схему санітарного очищення населених пунктів селищної ради, не переоформлено паспорти місць видалення відходів, не організовано роздільне збирання твердих побутових відходів, не відведено спеціальні ділянки або поля компостування для вивезення опалого листя, у період листопаду, з метою недопущення спалювання опалого листя на території житлової забудови, в скверах і парках.


З огляду на виявлені порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, зберігання, перевезення, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення, що є порушенням статей 17, 32, 33 Закону України "Про відходи", було складено протоколи про адміністративні правопорушення та винесено постанови, якими накладено на старост старостинських округів адміністративне стягнення у вигляді штрафу.


Окрім того, за матеріалами перевірки фахівцями Інспекції розраховано шкоду, заподіяну державі внаслідок порушення вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, що призвело до засмічення та забруднення земель. Черняхівській селищній раді пред’явлено претензію на суму понад 547 898, 28 грн


У зв’язку з невиконанням селищною радою Вимоги, Інспекція звернулась до Житомирського окружного адміністративного суду з позовом про застосування заходів реагування.


Рішенням суду від 18.09.2023 зобов’язано Черняхівську селищну раду ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища та оформити документи на право власності на земельні ділянки.


17.01.2024 Відділом примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Житомирській області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції винесено постанову про відкриття виконавче провадження.

Вчора

Сторінки:
Нагору