КВІ
Неділя
28
17:57

​Розвиток культурного життя області має відбуватися і у воєнний час, — Юрій Денисовець

Сьогодні, 19 липня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відбулася консультативна зустріч з керівниками відділів культури та туризму районів та територіальних громад Житомирської області.

У зустрічі взяли участь заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Юрій Денисовець, начальник Управління культури та туризму ОВА Анатолій Душко та представники профільних структурних підрозділів ОВА.


«Радий всіх вітати на сьогоднішній зустрічі. Впевнений, що розвиток культурного життя області має відбуватися і у воєнний час. Тому наш діалог є надважливим, оскільки потрібно налагоджувати повноцінну комунікацію заради збагачення культури та духовності Житомирщини», — сказав Юрій Денисовець.



Присутні обговорили організацію заходів з відзначення в області пам’ятних та державних дат у воєнний час та підготовку до святкування 85-ї річниці створення Житомирської області.


Також під час зустрічі спеціалістами Управління були надані роз’яснення з питань порядку формування базової мережі закладів культури області та плану заходів відновлення та функціонування сфер культури, зокрема:

- вплив культурної спадщини для подолання антиукраїнського впливу російських цивілізаційних міфів, російської імперської та радянської тоталітарної спадщини у публічному просторі населених пунктів України;

- збереження та документування нематеріальної культурної спадщини;

- створення органів охорони культурної спадщини у територіальних громадах;

- зміни канонічної (юридичної) підлеглості релігійних громад православного спрямування;

- розвиток туристичної сфери Житомирщини у воєнний період.

Вчора

Сторінки:
Нагору