КВІ
Понеділок
29
10:52

​Ружинські дільничні офіцери ліквідували посіви конопель у приватному обійсті

Поліцейські продовжують проводити профілактичні заходи, спрямовані на попередження та виявлення випадків незаконного вирощування нарковмісних рослин жителями області.

Днями під час обходу дільниці обслуговування у с. Дерганівці Ружинської громади офіцери поліції виявили на присадибній ділянці місцевого жителя 140 рослин коноплі. Доглянуте нарковмісне зілля росло на закритій кущами прибережній зоні. За словами 58-річного господаря коноплі він вирощував для власних потреб, проігнорувавши заборону.


На місце події виїхала слідчо-оперативна група Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували всі обставини та спололи заборонені для вирощування рослини. В подальшому їх направлять на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Нині за вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.


Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства незаконний посів або незаконне вирощування конопель у кількості від 50 рослин і більше караються позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Теги: Ружин

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору