КВІ
П'ятниця
26
03:15

​Самовільно зайняту земельну ділянку лісового фонду підприємство звільнило лише після втручання прокуратури Житомирщини

Житомирською окружною прокуратурою, з метою захисту інтересів держави, заявлено до суду позов про зобов’язання приватного підприємства звільнити самовільно зайняту земельну ділянку лісового фонду, що на території Березівської ОТГ Житомирського району.

Установлено, що приватне підприємство, яке здійснює видобуток корисних копалин, у порушення вимог земельного законодавства, самовільно зайняло земельну ділянку лісового фонду площею 0,39 га та тривалий час складувало на ній відсів і щебінь.


З метою усунення порушення, держінспекторами у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотриманням вимог законодавства України про охорону земель Головного управління Держгеокадастру в області, за результатами перевірки, видано припис про звільнення ділянки землі.


З огляду на те, що приватне підприємство ухилялося від виконання вимог органу контролю, окружною прокуратурою заявлено відповідний позов.


Лише після відкриття судом провадження у справі за позовом прокурора, приватне підприємство звільнило самовільно зайняту земельну ділянку лісового фонду.

Вчора

Сторінки:
Нагору