ТРА
Субота
4
09:58

​СБУ викрила схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на відновлення соціальних об’єктів на Житомирщині

На Житомирщині співробітники Служби безпеки України викрили оборудку із коштами резервного фонду Державного бюджету при відновленні навчального закладу, який постраждав внаслідок ракетного обстрілу.

Через дії підрядника усі роботи із заміни та облаштування віконних конструкцій у приміщеннях професійно-технічного училища потрібно перероблювати. Хоча на їх фінансування витрачено майже 850 тисяч державних коштів.


За даними досудового розслідування, у середині березня 2022 року, внаслідок ракетного обстрілу агресором, ударною хвилею були пошкоджені віконні конструкції профтехучилища в Бердичеві.


Для повної заміни старих вікон на нові металопластикові віконні блоки разом із відливами Департамент регіонального розвитку Житомирської ОВА уклав угоду із місцевим приватним підприємцем. Усі роботи мали відповідати діючим технічним нормам та державним стандартам до віконних конструкцій у освітніх закладах.


На підставі складених директором комерційної структури актів усі виконані роботи було профінансовано у повному обсязі.


Втім оперативники СБУ встановили, що підрядник придбав та здійснив монтаж у приміщеннях училища 30 віконних блоків, які є дешевшими у порівнянні із нормованими для закладів освіти, не відповідають вимогам до їх якості, енергозбереження, шумоізоляції і санітарно-гігієнічним нормам.


Ініційована спецслужбою експертиза засвідчила, що із 848 тисяч гривень, перерахованих на відновлення навчального закладу, 778 тисяч становлять вартість робіт, які не можуть бути прийняті.


На підставі зібраних доказів директору підприємства повідомлено про підозру у заволодінні коштами державного бюджету, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України.


Документування «схеми» із коштами резервного фонду Державного бюджету проводили співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП у регіоні за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Теги: СБУ

Вчора

Сторінки:
Нагору