КВІ
П'ятниця
26
17:18

​У Житомирі лікарня заперечує смерть жінки від проблем з киснем

У Житомирі лікарня заперечує смерть 39-річної жінки від проблеми з киснем. 15 листопада Ольга Грабар писала на своїй сторінці у Facebook про нестачу медичного кисню у міській лікарні №1, а наступного дня померла. У коментарі Суспільному заступник директора міської лікарні №1 розповів, що на розтині в жінки виявили тяжку коронавірусну пневмонію:

"Безпосередня причина смерті – тромбоемболія легеневої артерії. У неї були хронічні хвороби, серед яких цукровий діабет. Якщо виникає пневмонія і супутня патологія, то стан набагато тяжчий".


Володимир Беспалюк каже, що лікарня має тридобовий запас кисню, проте на своїй Facebook сторінці померла жінка 15 листопада публікувала допис, де просила кисень для хворих на COVID-19:


"На той день кисню вистачало. У нас був запас і рідкого кисню, і кисню в балонах. У нас є триденний запас кисню, збою не було, кисень був у достатній кількості".


Житомирський міський голова Сергій Сухомлин розповідає, що в останні дні минулого тижня кисню в лікарнях вистачало:


"В останні тижні кисню вистачало. Ми кисень інколи отримували на другу лікарню, він вже закінчувався, а о другій годині ночі нам привозили кисень. І це було постійно. Коли я спершу побачив цей пост, то перша реакція була, що щось не так. Але, поспілкувавшись із головним лікарем і директором, вони пояснили, що був технічний збій на 15 хвилин у суботу, але запас кисню в лікарні є на тиждень".


На момент зйомки знімальна група Суспільного зафіксувала, як розвантажують балони із медичним киснем. Працівник лікарні Юрій розповів кореспондентам про їх зберігання та експлуатацію:


"Перебоїв з киснем не буває, усе під контролем. Після того, як балони закінчують, їх вкручують по одному, ці всі балони відразу включають і все".


Сусідка померлої Наталія Логвиненко говорить, що звісткою про смерть Ольги Грабар була шокована:


"Це важко сприйняти. Немає слів. Вона була дуже позитивною людиною. У неї багато друзів та маса знайомих. Молода людина. Буквально місяць тому ми бачилися, а тут така новина. У неї лишився син, якому 11 років. Вчора дитині ще не повідомляли про смерть, щоб не травмувати".


Ольга Грабар працювала викладачкою у Житомирській політехніці і колеги до останнього підтримували із нею зв'язок, каже викладач університету Андрій Морозов:


"Звістку сприйняли з сумом. Вона була в лікарні, ми, відповідно, намагалися усіляко тримати зв'язок. Коли зв'язок зник, ми почали хвилюватися і отримали таку сумну звістку".


Нагадаємо, 15 листопада Ольга Грабар на своїй сторінці у Facebook повідомляла про те, що в Центральній міській лікарні №1 для людей, які перебувають у реанімації немає кисню. Наступного дня жінка померла.

Сторінки:
Нагору