ТРА
Субота
4
14:51

​Ще одна школа Житомира пройшла протиінфекційний аудит в рамках проєкту Людмили Зубко

До проєкту Людмили Зубко «Альтернатива є – безпечна школа» долучився черговий навчальний заклад Житомира. Директорка загальноосвітньої школи №36 ім. Я. Домбровського Олена Кулініч звернулася до команди проєкту з проханням надати консультацію в облаштуванні безпечного простору школи, в якій навчається більш ніж 600 учнів. Про це повідомила підприємиця, засновниця ГО «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко.

Фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC, які разом з командою Людмили Зубко реалізують проєкт з консультування та підготовки шкіл Житомира до безпечного початку навчального року, вже провели ретельний аудит приміщень школи №36. Вже незабаром вони нададуть рекомендації з облаштування цієї школи, як це було зроблено у попередніх навчальних закладах проєкту «Альтернатива є – безпечна школа».


Слід зазначити, що школа ім. Я. Домбровського стала першою з муніципальних шкіл, яка долучилася до проєкту.


За словами директорки школи Олени Кулініч, перш ніж звернутися до команди Людмили Зубко, вона ретельно вивчила напрацьовані її командою Протоколи з інфекційної безпеки для шкіл і дійшла висновку, що це найбільш систематизований документ, що дозволить якісно підготувати навчальні заклади до навчань в умовах пандемії.

«Це зараз дуже актуальний проєкт. Мені як керівнику ці речі дуже допомагають у роботі. Тому що з різних джерел є багато інформації, але у Протоколах, розроблених командою Людмили Зубко, все дуже систематизовано», - сказала Олена Кулініч.


За словами ініціаторки проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» Людмили Зубко, перелік протиінфекційного обладнання, яке школам обіцяє надати міськвиконком, є досить обмеженим.

«Наша команда завжди швидше! Поки школи Житомира все чекають обіцяного від міської влади обладнання, ми точно знаємо, що потрібно для безпечного початку навчання в умовах пандемії. Таке враження, що влада забула про те, що 1 вересня уже от-от», - зазначила Людмила Зубко.


Раніше вже повідомлялося, що базовою школою проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» стала Житомирська школа «Сяйво». Саме у цій школі наприкінці липня фахівці-інфекціоністи NEGIC провели перший аудит та на підставі отриманих даних розробили «Протоколи роботи загальноосвітніх навчальних закладів на період обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією Covid-19». Ці Протоколи вже передані Людмилою Зубко до МОЗ. Команда Людмили Зубко додатково розробила універсальний чеклист, скористатись яким може будь-який навчальний заклад для самоперевірки інфекційної безпеки.

Вчора

Сторінки:
Нагору