КВІ
Неділя
28
06:11

Сергій Сечін: Питання дотримання трудових прав мобілізованих і демобілізованих працівників знаходиться на особливому контролі

17 лютого 2017 року начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін спільно зі своїм заступником Світланою Возною, взяли участь у заході з нагоди Дня Федерації профспілок України в Житомирській області, в свою чергу приуроченого до Всесвітнього дня соціальної справедливості.

В рамках даного заходу також відбулась презентація книги Олександра Крисюка та Вацлава Янчевського «Трудові та соціально-економічні права учасників АТО: забезпечення та профспілковий захист», підтримку і активну участь у виданні якої приймали, безпосередньо, керівники Управління.


До участі у даній події залучили голову Федерації профспілок України Григорія Осового, членів правління і учасників профспілкових організацій, представників Житомирської обласної державної адміністрації, обласної ради, Пенсійного Фонду, територіального управління юстиції, об’єднання організацій роботодавців, обласного центру зайнятості, Національної служби посередництва та примирення, громадських організацій, а також учасників антитерористичної операції.


Під час своєї промови, очільник Управління висловив слова вдячності керівництву Федерації профспілок України в області за успішну співпрацю та злагоджену роботу щодо виявлення і усунення порушень законодавства у сфері трудових відносин, оплати праці, охорони праці, соціального захисту та проведення профілактичної роботи направленої на їх попередження. Окрім цього, Сергій Сечін відзначив велику працю авторів книги у напрямку надання роз’яснень і практичної допомоги демобілізованим із зони АТО, щодо отримання пільг та гарантій, наданих для них законодавством, а також встановленого порядку їх отримання.


Питання забезпечення державного контролю в частині дотримання трудових прав мобілізованих і демобілізованих є досить актуальним. Начальник Управління зауважив, що воно завжди знаходиться на особливому контролі і вивчається при здійсненні кожної перевірки. Найпоширеніші порушення, виявлені під час заходів контролю – не нарахування / невиплата середнього заробітку за час виконання працівниками державних (громадських) обов’язків, в деяких випадках працівників незаконно звільняли з роботи.


Сергій Сечін нагадав, що фахівці Управління Держпраці у Житомирській області постійно надають як інформаційно-консультаційну, так і методичну допомогу АТОвцям, демобілізованим військовослужбовцям, членам їх сімей, внутрішньо переміщеним особам та постраждалим внаслідок зазначеної операції, шляхом проведення семінарів, нарад, лекцій і особистих прийомів.

Вчора

Сторінки:
Нагору