ТРА
Неділя
5
08:50

​Сергій Сухомлин​: Житомир передасть на потреби ЗСУ 140 млн грн, запланованих на ремонти та благоустрій громади

Житомирська міська рада перекине на потреби ЗСУ 140 мільйонів гривень, які були заплановані на капітальні видатки та програми благоустрою в громаді. За це 20 липня депутати проголосували на позачерговій сесії міськради.

Перед голосуванням за внесення змін у бюджет громади Житомирський міський голова розповів, що йдеться про проєкти, закладені у співфінансування.


"Зокрема, це стосується того ж таки аеропорту. Ми не знали, закінчиться війна навесні чи ні, тому у нас в бюджеті було закладено це фінансування. Сьогодні ми всі ці гроші знімаємо з капітальних видатків і перенаправляємо на оборонні програми – це і укриття, і фінансування ЗСУ, субвенції, закупівлі дронів і всього іншого на ці програми. Йдеться про суму у 140 мільйонів гривень. Сумарно ми вже бачимо, що цей рік, якщо взяти субвенцію із закупівлі для потреб ЗСУ і військові облігації, то на цей рік йдеться про один мільярд 800 мільйонів гривень. Тому, коли іноді кажуть у ЗМІ, що місцеве самоврядування не виділяє достатньо грошей, не хочу казати про інші міста, але для бюджету Житомира один мільярд 800 мільйонів – це величезні гроші", – сказав міський голова.


У процесі голосування Сергій Сухомлин розповів, що 18 липня прийшла чергова партія дронів, закуплених міськрадою для ЗСУ. Майже усі дрони, за його словами, вже розписані по всім підрозділам Житомирського гарнізону – переважно в десантно-штурмові бригади, розвідбати та інші підрозділи.

Вчора

Сторінки:
Нагору