КВІ
Неділя
28
21:22

​Сілезьке воєводство є справжнім партнером та другом, готовим завжди прийти на допомогу, — Віталій Бунечко. ВІДЕО

Сьогодні, в рамках міжнародного саміту міст і регіонів «Партнерство заради перемоги» Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, відбувся прийом польської делегації Сілезького воєводства на чолі із секретарем польського воєводства Даріушом Птасьом.

Також у дружній зустрічі взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський та представники департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОВА.


Як наголосив очільник області, польський уряд та громади, зокрема Сілезьке воєводство, від початку війни на постійній основі надають гуманітарну допомогу, забезпечуючи нас генераторами, медикаментами, тактичним спорядженням, а також надаючи пасажирські автобуси та спеціальну техніку для рятувальників і медиків Житомирщини.


«Перш за все, хочу висловити вдячність за допомогу польського народу для Житомирщини, який став для нас надійним тилом. Війна, яку розв’язала росія, зробила наші відносини набагато міцнішими і я впевнений, що ми збережемо його на багато багато років. Переконаний, що ми продовжимо розвивати та підтримувати наше спільне співробітництво», – зауважив Віталій Бунечко.


Даріуш Птась, який відповідає за реалізацію стратегії розвитку регіону, розвитку бізнесу та залучення інвестицій підкреслив, що Житомирщина має великі можливості для зміцнення та розвитку нових виробництв. Разом з тим, польські інвестори зацікавлені у розширенні та побудові нових виробничих майданчиків в Україні.


Також учасники зустрічі підкреслили, що вже майже 8 років успішно діє Меморандум про співпрацю між Житомирщиною та Сілезьким воєводством. Загалом на рівні районів та міст Житомирщини підписано 20 міжрегіональних документів з польськими громадами.


В рамках зустрічі польська делегація вшанувала пам’ять захисників України хвилиною мовчання та поклала квіти до пам’ятника «Захисникам України у війні з російським агресором».

Вчора

Сторінки:
Нагору