КВІ
Неділя
28
02:12

​Соціальні педагоги та психологи Житомирської громади здобувають нові знання з надання соціальних послуг

Завершився триденний тренінг для соціальних педагогів та психологів «Особливості надання соціальних послуг різним категоріям населення». Понад 30 фахівців здобували нові знання уміння та навички з надання соціальних послуг у громаді.

«Інтерактивні вправи направлені на виявлення індивідуальних потреб. Ми напрацьовували навички ефективної комунікації, діагностики, а також входження фахівця в позицію дитини», – Любов Солодухіна, тренерка та експертка ГО «Соціальна синергія» з питань захисту прав дітей та соціальної підтримки дітей сім'ї.


Впевнено говорить: соціальні педагоги та психологи житомирських закладів освіти – фахові та компетентні. Каже, відразу відчувається налагоджена взаємодія із соціальними службами, зацікавленість та бажання допомагати, співпрацювати й розвиватися.


Для Ірини Лугиної, соціальної педагогині ліцею № 30, особливо корисною була інформація, як правильно складати індивідуальний план по роботі з кожною сім'єю.


«Ми як соціальні педагоги перші виявляємо такі сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Тренінг розкрив деякі психологічні та законодавчі аспекти, наприклад, як будувати розмову, які можна запропонувати соціальні послуги», – відмічає вона.


З жовтня 2022 року у Житомирській громаді реалізується програма «Спільно. Соціальні послуги». Її впроваджують центр соціальних служб міської ради та суб'єкти соціальної роботи.


«Ми мали можливість надавати комплексу соціальну допомогу у нашій громаді. В першу чергу – дітям та сім'ям з дітьми, які вимушено прибули до нашого міста. Також сім'ям, в яких є ризик потрапити у складні життєві обставини, та сім'ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, – говорить Ольга Юрченко, директорка міського центру соціальних служб. – Цей проєкт дуже важливий в умовах війни. ЮНІСЕФ та соціальні партнери ЮНІСЕФу працюють у напрямку надання допомоги».

Вчора

Сторінки:
Нагору