КВІ
Субота
27
18:22

Ірина Суслова: Сьогодні перед нами стоїть важливе завдання - забезпечити роботу українських ЗМІ на усій території Донбасу

​Протидія інформаційній загрозі: у Краматорську обговорили можливість відновлення українського медіапродукту в зоні АТО

На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей діє відповідний «окупований» інформаційний режим. Трансляція українських телеканалів перервана, натомість медійний простір повністю наповнений російським інформаційним продуктом.

Інформація – найсильніший інструмент впливу на суспільство. Враховуючи можливу пропаганду зі сторони Росії і відсутність альтернативного джерела інформації на телебаченні, налагодження зв’язку української влади з жителями окупованих територій стало проблемою, яка потребує вирішення. Тобто, сьогодні разом із воєнною загрозою зі сторони Росії ми маємо втручання в інформаційну безпеку.

Через важливість протидії інформаційним загрозам на Донеччині у Краматорську 13-14 вересня відбувся форум «Координація діяльності органів влади у налагодженні каналів комунікації з громадськістю на території Донецької та Луганської областей». На заході були присутні зокрема представники ОБСЄ, Служби безпеки України та народний депутат Ірина Суслова.

Під час заходу було розглянуто досвід інших країн з протидії викликам інформаційної безпеки. Про нього доповідали представники Азербайджану, Грузії та Молдови – країн, які також зазнали або зазнають вторгнення Росії в державну інформаційну політику.

«Ми можемо говорити про певні успіхи: наприклад, заборону мовлення окремих російських ЗМІ та заборону трансляції російських фільмів. Сьогодні перед нами стоїть ще одне важливе завдання: забезпечити роботу українських ЗМІ на усій території Донецької та Луганської областей», - наголосила Ірина Суслова.

Учасники форуму зійшлись на тому, що протидія загрозам у сфері національної безпеки неможлива без залучення громадськості. Для ефективної роботи з виявлення інформаційних загроз необхідно налагодити такий механізм співпраці з громадським сектором, при якому інформація про виявлені на місцях порушення оперативно передавалась до компетентних органів.

Вчора

Сторінки:
Нагору