КВІ
Понеділок
29
21:19

​Сприяв ухилянту у втечі за кордон: на Житомирщині слідчі завершили розслідування

Встановлено, що 36-річний житель Житомирського району пообіцяв військовозобов’язаному знайомому допомогу у виготовленні документів для безперешкодного перетину ним державного кордону України. Ціна такої послуги становила 5 000 доларів. У лютому правоохоронці затримали чоловіка під час отримання частини винагороди за «послуги».

Нагадаємо, фігурант провадження запевнив знайомого призовного віку у тому, що виготовить документи, за якими той зможе покинути Україну як водій, під приводом отримання та доставлення товарів для потреб ЗСУ.


Крім того, чоловік пообіцяв цьому ж знайомому посприяти щодо зміни статусу «ухилянта» від мобілізації в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів, в який його нібито внесено. Така послуга окремо коштувала 10 000 гривень. Слідчі встановили, що насправді відомостей про чоловіка навіть не було у зазначеній інформаційній базі.



На початку лютого, під час зустрічі чоловіків для передачі завдатку у валюті (в еквіваленті 125 000 гривень), оперативники СБУ та працівники Житомирського райуправління поліції затримали фігуранта. Тоді судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.


Нині слідчі завершили досудове розслідування. Чоловікові інкриміновано сприяння в незаконному переправленні особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Процесуальне керівництво здійснювала Житомирська окружна прокуратура.


Обвинуваченому може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору