КВІ
Субота
27
15:29

Судитимуть лідера та 9 членів банди, яка тероризувала і залякувала мешканців Житомирщини

​Завдяки СБУ судитимуть лідера та дев’ятьох членів злочинної організації, яка тероризувала і залякувала мешканців Житомирщини

На Житомирщині скеровано до суду обвинувальний акт стосовно лідера та ключових учасників потужної злочинної організації, яку Служба безпеки спільно з Національною поліцією знешкодила у серпні минулого року.


Упродовж декількох років злочинці вимагали з людей гроші під надуманими приводами, змушували їх віддавати документи на майно та цінності. Особливо незахищених змушували відпрацьовувати «борги» на підконтрольних каменеобробних підприємствах. До потерпілих і членів їхніх родин фігуранти застосовували психологічний тиск, шантаж, погрози та фізичне насильство.


У випадку категоричної відмови платити – викрадали своїх жертв і відвозили до спеціально облаштованих катівень на околиці Коростишева. Там вони застосовували до «боржників» особливо жорстокі тортури, щоб зробити їх більш зговірливими та пришвидшити виплату міфічних заборгованостей.


Також задокументовано умисне вбивство одним із ключових рекетирів 23-річного колишнього учасника Антитерористичної операції-захисника Донецького аеропорту, якому «виставили» неіснуючий борг. Від поранень та жорстоких побоїв, отриманих під час «стрілки», хлопець через декілька годин помер.


Розслідуванням встановлено, що організував злочинну організацію із чітким розподілом ролей та обов’язків т.зв. «смотрящий» за Коростишевом.


Керівниками двох самостійних бойових осередків він призначив відомих у місцевих кримінальних колах «авторитетів», які за узгодженням із ним координували роботу своїх груп.


Нагадаємо, що у результаті спецоперації СБУ у серпні-вересні м.р. правоохоронці затримали організатора та активних членів банди.


Як повідомлялося, серед потерпілих був і військовослужбовець ЗСУ. Його вагітну дружину бандити погрожували покалічити, а потім вбити, якщо він не віддасть їм 190 тис грн.


Пізніше затримано ще одного учасника угруповання – колишнього заступника міського голови Коростишева-чинного депутата міської ради.


На підставі зібраних доказів «смотрящому» інкримінується вчинення злочинів за ч.5 ст.255; ч.3 ст.27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.146, ч.3 ст.149, ч.3 ст.189, ч.3 ст.357; ч.2 ст.28, ч.3 ст.342, ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України.


Решта учасників угруповання теж обвинувачуються у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів у складі злочинної організації (ч.2 ст.255 КК України). Окремі з них відповідатимуть також за правопорушення, пов’язані із незаконним обігом бойових засобів ураження і психотропних речовин (ст.ст.263 та 309 КК України).


Восьмеро членів злочинної організації перебувають під вартою без права внесення застави, щодо ще двох фігурантів судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.


Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Зловмисникам загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.


Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Житомирській області спільно зі слідчими ГУНП та Управлінням стратегічних розслідувань у регіоні за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Вчора

Сторінки:
Нагору