КВІ
П'ятниця
26
06:47

​Судитимуть поліцейського Житомирщини, який «зливав» персональні дані громадян

До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього дільничного офіцера поліції одного із відділів поліції ГУ Нацполіції в Житомирській області.

ТУ ДБР у Хмельницькому за сприяння ДВБ Нацполіції встановило, що з червня до серпня 2020 року правоохоронець передавав стороннім особам інформацію, що міститься в базі даних «Інформаційний портал Національної поліції України».


Через власну електронну пошту та месенджери він пересилав «замовникам» персональні дані громадян України, зокрема: ПІБ, дати народження, місця реєстрації та проживання, а також інформацію щодо вчинених правопорушень.


Наразі він звільнений із лав Нацполіції України. 19 квітня 2021 року поліцейському було повідомлено про підозру.


Правоохоронець обвинувачується у несанкціонованому копіюванні та збуті інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчиненому особою, яка має право доступу до такої інформації, вчинених повторно (ч. 2 та ч. 3 ст. 362, ч. 1 та ч. 2 ст. 361-2 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура, оперативний супровід – Житомирське управління ДВБ НП України.

Вчора

Сторінки:
Нагору