КВІ
Понеділок
29
21:17

​Судитимуть в’язня-агента, завербованого фсб рф у в’язниці тимчасово окупованої Луганщини

Прокурор Житомирської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно засудженого однієї з виправних колоній Житомирщини за фактом підготовки до вчинення державної зради (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 30-річний житель Чернігівщини під час відбування покарання у виправній колонії тимчасово окупованої території Луганщини погодився співпрацювати з ворогом.


Так, весною 2017 року він був завербований співробітниками ФСБ рф та псевдоміністерства держбезпеки так званої «ЛНР».


Від куратора отримав завдання збирати для спецслужб рф інформацію про переміщення бойової техніки, дислокацію ЗСУ на території Чернігівської області. Саме туди, у прикордонну зону, збирався повернутися після відбування покарання. Крім цього, мав створити у столиці агентурну мережу для ворога, залучивши осіб з числа криміналітету.


В обмін на підривну діяльність проти України новоспеченого агента-в’язня у грудні 2018 року перевели до слідчого ізолятора, що на підконтрольній Україні території Луганської області.


Через декілька місяців, у квітні 2019 року, обвинувачений звільнився з місць відбування покарання та поїхав на Чернігівщину. Однак там скоїв злочин, за що знову потрапив до в’язниці.


Досудове розслідування проводило УСБУ в Житомирській області, оперативний супровід - ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Сторінки:
Нагору