ТРА
Субота
4
02:44

​Сухомлин: У Житомирі може зрости вартість проїзду в громадському транспорті

Після сесії Житомирської міської ради міський голова Сергій Сухомлин розповів журналістам, що у зв'язку з підвищенням вартості електроенергії у 2024 році витрати на фінансування трамвайно-тролейбусного управління збільшаться.

За його словами, електроенергія становила приблизно 30-40% від загального фінансування ТТУ. З 1 січня цей показник зріс на 25%.


"Ми розуміємо, що ця сума буде ще зростати. Тут виникає питання до громади: чи маємо ми підвищувати вартість проїзду, таким чином ми компенсуємо частину цих витрат у зв'язку зі зростанням вартості електроенергії? Або ж ми вирішуємо не підвищувати тариф, але тоді ми фінансуємо цю різницю. Приблизно 20-25 мільйонів ми фінансуємо з міського бюджету, але в такому випадку ці кошти не направляються на ЗСУ. Ми розглядаємо можливість підвищення тарифу, але поки не буде прозорої комунікації щодо причин і наслідків такого рішення, ми не готові його приймати", — сказав Сергій Сухомлин.


На транспортну інфраструктуру у 2024 році з міського бюджету виділили 337,2 мільйони гривень. Таке рішення ухвалили на сесії міської ради 21 грудня 2023 року.

Вчора

Сторінки:
Нагору