КВІ
Субота
27
10:51

​Швейцарська міжнародна організація передала житомирській лікарні реанімаційне обладнання для немовлят

У Житомирі комплект реанімаційного обладнання для немовлят передала пологовому відділенню першої міської лікарні швейцарська міжнародна організація Lift Ukraine eV. Про це Суспільному розповіла завідувачка відділення інтенсивної терапії для новонароджених Тетяна Горіна.

За словами Тетяни Горіної, реанімаційний стіл є важливим для допомоги новонародженим дітям. Він є місцем, де дитина розміщується для лікування, і забезпечує важливу функцію збереження температури.


"Після харчування, це стає другою за важливістю річчю для новонароджених. У новонародженої дитини недостатньо розвинута система терморегуляції, тому реанімаційний стіл є необхідним. Завдяки реанімаційному столу дитина може знаходитися в комфортних теплових умовах, що сприяє збереженню теплового ланцюжка. Крім того, на цьому столі можна надавати фототерапію для лікування жовтяниці, а також забезпечувати респіраторну підтримку. Також лікарі можуть з легкістю вимірювати всі життєві показники, включаючи тиск і інші показники здоров'я дитини. Завдяки реанімаційному столу є вільний доступ до дитини, що дає можливість батькам відвідувати своїх дітей у реанімаційних відділеннях", – говорить Тетяна Горіна.


Лікарка акушерка-гінекологиня Людмила Лебідь, вже 13 років приймає пологи. Вона розповідає, що реанімаційному обладнанню завдячує одному з чоловіків, чия дружина народжувала у неї дитину.


"Молода сім'я, другі пологи, народилася дівчинка. Пізніше тато зателефонував і сказав, що є допомога. Тата звати Іван. Він сказав, що є можливість отримати препарат для новонароджених, і ми, звичайно, погодилися. Бо це важливо для нас, для наших діток", – каже Людмила Лебідь.


Зі слів завідувачки пологового відділення Світлани Данилюк, необхідність реанімаційного столу виникла у зв'язку зі збільшенням народжуваності в порівнянні з попереднім роком і зростанням кількості ускладнень при пологах.


"Ми спостерігаємо значне збільшення кількості народжених порівняно з минулим роком, приблизно на 150 дітей за сім місяців. Крім того, до нас звертаються переселенці, які потребують допомоги, а також жінки, які народжують передчасно і їхнім новонародженим дітям потрібна особлива підтримка. І коли нам запропонували реанімаційний стіл, то ми, звичайно, двома руками "за", – сказала Світлана Данилюк.


Завідувачка пологового відділення говорить, що реанімаційний стіл став необхідним інструментом для пологового відділення з метою забезпечення якісної медичної допомоги новонародженим дітям у випадках, коли виникають складні обставини під час пологів.

Вчора

Сторінки:
Нагору