КВІ
Неділя
28
10:24

​Трьом жителям Житомирського району загрожує ув’язнення за домашнє насильство

39-річний мешканець Брусилова, навіть розлучившись зі своєю дружиною, не залишав її у спокої. Колишнє подружжя вимушено проживало під одним дахом, тож конфлікти в їх оселі продовжувались.

Чоловік у стані сп’яніння ображав жінку, періодично вдаючись до принижень та штурханів. Також він ламав у помешканні те, що колись сам робив. Жінка звернулася за допомогою до правоохоронців.


Поліцейські працювали в родині тривалий час. Відносно чоловіка неодноразово складали адміністративні протоколи за вчинення домашнього насильства та виносили термінові приписи із забороною наближатися до колишньої дружини на визначений період, однак ці заходи не приносили бажаного результату.


Аналогічні превентивні заходи та штрафні санкції не зупиняли і двох жителів Хорошівської громади. Один з них систематично кривдив тещу, інший - ображав та чинив психологічний тиск на дружину.


Відтак, зібравши свідчення систематичного вчинення кривди у сім'ях, поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство) КК України та днями повідомили усім трьом фігурантам про підозри в учиненні протиправних діянь.


Правоохоронці нагадують, що відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк до 2 років.


Також поліцейські закликають громадян не замовчувати випадки домашньої тиранії. Якщо ви стали потерпілим від насильства у родині або вам відома інформація про особу, відносно якої вчиняється насильство, зателефонуйте за номером 102, або зверніться на безкоштовну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству за номерами: 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного), 116 123 (з мобільного), 0 800 213 103 (Контакт-центр системи безоплатної правової допомоги).

Вчора

Сторінки:
Нагору