БЕР
Вівторок
19
11:05

​У багатоповерхівці Житомира відключили ліфт. Бо жителі відмовилися від послуг ВРЖЕПу

Жителі багатоповерхівки за адресою вулиця Київська, 53 у Житомирі 12-го серпня прийшли у міську раду, щоб висловити незгоду із відключенням у будинку ліфтів. За словами керівника ОСББ Валентина Рибочука, ліфти у будинку відключили після того, як жителі створили ОСББ.

До того будинок обслуговувало приватне підприємство ВЖРЕП №8. Анжела Кравченко розповіла Суспільному, що вона проживає у цьому будинку. Разом із сусідами вони вирішили створити ОСББ. "Ми написали листа у ВЖРЕП №8 з проханням передати будинок з 1-го вересня на утримання жителів. Після цього нам систематично почали відключати ліфти. З 11-го серпня ліфт вимкнули повністю. Підстава – несплата заборгованості. І це, на нашу думку, є не законно", - сказала Анжела Кравченко.


Представниця житомирської спілки голів ОСББ Олена Кучерук: "Це така помста мешканцям цього будинку. Якщо люди інших багатоповерхівок забажають завтра створити ОСББ, то їм на 3 місяці можуть відключити ліфт або щось інше. І це є загрозою для існування ОСББ у Житомирі".


Валентин Рибочук: "Як тільки лист про створення ОСББ ліг на стіл керівниці приватного підприємства ВЖРЕП №8 Світлани Іванівни Пивоварової, відразу ліфти зупинили. Перша причина та, що мешканці будинку заборгували ВЖРЕПу №8 83 тисячі. А друга – та, ми створили ОСББ і хотіли взяти будинок із цієї осені".


Житомирський міський голова Сергій Сухомлин: "Сьогодні нам треба вирішити з цією приватною компанією., коли саме передається цей будинок – з 1-го вересня чи 1-го жовтня. Я розумію, що сьогодні треба включити ліфти, і весь цей час до передачі будинку сплатити гроші за користування ліфтом".


Наприкінці дня Валентин Рибочук розповів Суспільному, що ліфт увечері запрацював. Він як голова ОСББ від імені всіх жителів будинку надав гарантійного листа компанії "Магніт", яка обслуговує ліфти в цьому будинку.

Вчора

Сторінки:
Нагору