КВІ
Неділя
28
20:31

​У Бердичеві запрацював комунальний басейн, який ремонтували шість років

У Бердичеві запрацював комунальний басейн, який ремонтували з кінця 2017 до кінця 2023 року. Про це Суспільному розповів директор комунальної установи "Міський плавальний басейн" Олег Коденський.

За його словами, на капітальний ремонт витратили 57 мільйонів гривень. Гроші надходили як з місцевого, так і з державного бюджету.


"Стару плитку повністю відбили і замінили на нову. Зробили вентиляцію. Стало дуже зручно і комфортно. Також оновили всю систему очистки води. Ми щодня беремо проби води, проводимо її аналіз. Вводимо цифри у комп'ютер, а комп'ютер сам під стандарти підганяє показники. Поставили крісло для людей з інвалідністю. У цьому році до нас вже приїздив один чоловік на кріслі", — розповів Олег Коденський.


Місцева жителька Тетяна Куршин прийшла до бердичівського басейну поплавати перед роботою. Жінка розповіла, що басейн декілька років був зачинений на капітальний ремонт. Наприкінці грудня 2023 року комунальний заклад запрацював. Тетяна оплатила разове відвідування.


"Це за пенсійний взяла, а потім буду брати абонемент. Він коштує 880 гривень за 8 відвідувань на місяць. Всього 65 хвилин, з яких плаваю 45 хвилин, а решта часу — на душ і одягання. Встигаю", — розповіла Тетяна Куршин.


"Людина приходить до каси, бере квиток за 160 гривень і підходить до мене. Я реєструю і даю браслет. За допомогою цього браслета відвідувач заходить через турнікет", — розповіла адміністраторка комунального басейну Елла Лисюк.


Сергій Іващенко раніше працював у басейні інструктором з плавання. Чоловік повідомив, що тепер батьки можуть спостерігати за дітьми за допомогою камер відеоспостереження. Сергій зауважив, що після ремонту у басейні краще працює вентиляція.


"Провітрювання — це дуже важливо, — розповідає Сергій Іващенко. — У басейні — хлорована вода і провітрювання має значення. Проплавав 45 хвилин, вийшов і якось легше, ніж раніше. Раніше були проблеми з вентиляцією".

Вчора

Сторінки:
Нагору