КВІ
Неділя
28
01:53

​У Черняхівській громаді нетверезий водій намагався підкупити поліцейських

Уночі 20 серпня інспектори сектору реагування черняхівського відділу поліцейської діяльності здійснювали патрулювання на автошляхах громади. В одному з сіл вони помітили ВАЗівку, водій якої, окрім порушення вимог комендантської години, знехтував правилами безпеки.

Для з’ясування обставин поліцейські зупинили транспортний засіб. За кермом автомобіля перебував 60-річний місцевий житель. Під час спілкування з водієм поліцейські також запідозрили його нетверезий стан.


Від запропонованого освідування чоловік відмовився, однак для уникнення адміністративної відповідальності запропонував поліцейським відкупне. Гроші він поклав у салон службової автівки, хоча правоохоронці неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів.


Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди поліцейським був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи Житомирського РУП. Тож тепер правопорушник нестиме не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.


Згідно з ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору