КВІ
Неділя
28
08:41

​У Чуднівському Центрі первинної медико-санітарної допомоги запрацював кабінет із надання населенню психологічної допомоги

В період війни та воєнних конфліктів психологи відіграють важливу роль у підтримці психологічного здоров'я населення.

Воєнні дії та наслідки конфліктів можуть призвести до травматичних подій, депресії, апатії, почуття вини та інших психологічних проблем. Психологи допомагають пацієнтам зрозуміти та впоратися зі своїми емоціями, страхами та тривогами.


Один з прикладів такої підтримки є реалізація проєкту «Впровадження моделі мультидисциплінарного підходу для надання медичних, соціальних та психологічних послуг вразливих груп населення, включаючи ВПО, у закладах первинної медичної допомоги», учасником якого є КНП «Чуднівський Центр первинної медико-санітарної допомоги». Допомога доступна для будь-якої людини, яка її потребує у важкий період життя. Важливо, щоб кожен мешканець громади відчував, що він не самотній у своїх проблемах та може знайти підтримку у фахівців. Тепер пацієнти мають змогу отримувати не лише профільну медичну допомогу, а й професійну психологічну та соціальну підтримку.


Висококваліфіковний психолог Марина Солопійчук, проводить індивідуальні сеанси відновлення психологічного здоров'я. Вона працює з кожним пацієнтом окремо, допомагаючи їм впоратися з травматичними подіями, емоційними переживаннями та стресом. Завдяки проєкту, кабінет психолога оснащений необхідними меблями та матеріалами, що сприяє затишному оточенню для пацієнтів. Дитяча зона, фліпчарт, кушетка Фрейда, метафоричні асоціативні карти та різноманітні іграшки допомагають створити сприятливу атмосферу, зменшити відволікання, заспокоїтися, відчути комфорт та спокій. Записатися до Марини можна через сімейного лікаря або анонімно за номером телефону +380 97 888 49 67. Запрошуємо мешканців Чуднівської громади звертатися за допомогою у разі необхідності.

Теги: Чуднів

Вчора

Сторінки:
Нагору