КВІ
Субота
27
10:02

​У День українського добровольця Зеленський вручив державні нагороди бійцям Житомирського прикордонного загону

У День українського добровольця Володимир Зеленський подякував усім, хто став на захист України, та вручив державні нагороди воїнам та родичам полеглих героїв. Серед нагороджених були також два бійці Житомирського прикордонного загону.

Про це повідомив у Telegram голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко. 25-річний Олег Нестеренко та 28-річний Олександр Слободинюк отримали ордени "За мужність".


"Воїни пройшли складний бойовий шлях, виконуючи завдання на українсько-білоруському кордоні, на Луганщині та на Харківщині. На Донеччині, стримуючи ворога на Мар'їнському напрямку, і Олег, і Олександр отримали поранення. Старший солдат Слободинюк пройшов лікування і реабілітацію та знову став у стрій, щоб нищити ворога. Його побратима Олега чекає довготривалий процес лікування, протезування та реабілітації", — йдеться у повідомленні.


Крім того, орден Данила Галицького Президент вручив полковнику Ігорю Кушнеру. У перший день повномасштабної війни офіцер запасу повернувся у стрій та очолив новосформований бойовий підрозділ, який успішно виконував завдання на сході України та північних рубежах.


Також Віталій Бунечко повідомив, що нещодавно ще один житель Житомирщини — Олексій Любарець, який родом із Баранівки, отримав орден "За мужність" III ступеня.


"Головнокомандувач Олександр Сирський та Міністр оборони України Рустем Умєров вручили нагороду бійцю 58 окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського. Про це повідомили у службі зв'язків з громадськістю бригади", — поінформував голова ОВА.


Олексій — артилерист. З травня 2022 року бере активну участь у відбитті збройної агресії Росії. Після проходження навчання у Великій Британії служить старшим навідником самохідної гаубиці AS-90.


"Неодноразово забезпечував швидке і точне наведення на ціль, а через це — влучне ураження російських військових. 25 лютого 2024 року гаубиця Олексія Любарця допомогла відбити штурм російських морських піхотинців. Армія РФ зазнала великих втрат у живій силі та техніці, після чого відступила. Вранці 5 березня розрахунок гармати знищив три одиниці бронетехніки противника і допоміг відбити штурм росіян", — розповів Віталій Бунечко.

Вчора

Сторінки:
Нагору