КВІ
Субота
27
15:59

​У Хорошівській громаді поліцейські вилучили понад 700 рослин снодійного маку з двох обійсть

Інформацію щодо можливого незаконного вирощування нарковмісних рослин перевіряли дільничні офіцери відділення поліції №5 (Хорошів) Житомирського райуправління.

Так, у с. Катеринівці 56-річна господиня вирощувала на власній присадибній ділянці серед городини 401 рослину маку.


А у 64-річної жительки с. Невирівки на території домогосподарства правоохоронці виявили 304 таких же нарковмісних «квітки».


Всі незаконні посіви під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські вилучили та направили на проведення відповідних досліджень до експертної установи.


Як пояснили жінки, вони вирощували мак для кулінарних потреб. Втім поліцейські роз’яснили їм про заборону вирощування таких рослин у приватних садибах.


Нині дізнавачі встановлюють усі обставини у межах відкритих кримінальних проваджень. Попередня їх кваліфікація - ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.


За подібні діяння законодавством передбачено покарання від штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.


Правоохоронці нагадують: посів та вирощування маку дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Вчора

Сторінки:
Нагору