КВІ
Понеділок
29
22:45

​У Коростені до соціальної перукарні упродовж місяця завітали 52 людини

Безкоштовні стрижки та манікюр доступні для внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, багатодітних та малозабезпечених сімей, а також тих, хто опинився у складних життєвих обставинах у соціальній перукарні в Коростені.

Про це Суспільному розповіла фахівчиня з розвитку волонтерства та організації міської організації Товариства Червоного Хреста України Катерина Чиркова. За її словами, відкриття соціальної перукарні в Коростені відбулося за сприяння грантової програми "BraVo", що фінансується Міжнародною Федерацією Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.


"Соціальна перукарня стала третім грантом третього рівня, який ми здійснили завдяки програмі підтримки "BraVo", спрямованій на організаційний розвиток. Ця програма зараз розвиває і підтримує діяльність Червоного Хреста в Україні. На реалізацію проєкту затверджено грант у розмірі 280 тисяч гривень. За ці кошти придбано необхідні матеріали та обладнання, а також проведено ремонт приміщення, де розташована перукарня, з метою забезпечення ефективного функціонування цього соціального сервісу", — повідомила Катерина Чиркова.


Керівниця коростенської міської організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Шкуратова розповіла, що ця перукарня єдиний соціальний заклад такого типу у Коростені.


"У нашій перукарні доступні два робочі місця для стрижки та одне місце для манікюру. Робочий графік складається з двох днів на тиждень за попереднім записом. Ми зв'язуємося з волонтерами, щоб узгодити зручний для них час. Зазвичай це середа або п'ятниця, іноді понеділок. Наша перукарня — єдина на все місто", — сказала Людмила Шкуратова.


Багатодітна мама Оксана Скороход приїхала з села В’язіка до Коростеня щоб безкоштовно скористатися послугами соціальної перукарні, яку відкрили в приміщенні міського відділення Товариства Червоного Хреста України.


"Я приїхала на рейсовому автобусі. У мене троє дітей: старшому 18, середньому вісім, а наймолодшому майже три місяці. Я дізналася від знайомих про цю послугу, адже немає можливості платити за візит до платної перукарні. Тому я вирішила скористатися цією можливістю. У наш час доглядати за волоссям та за собою взагалі тяжко, тому я дуже рада, що є такі послуги", — говорить Оксана Скороход.


Переселенка з Донецької області Галина Резська розповіла, що понад рік проживає у Коростені. За її словами, всі гроші, які вона отримує зараз, витрачаються на ліки, тому довгий час не відвідувала перукарню.


"Ця перукарня допоможе мені зекономити кошти, оскільки кожен місяць я маю стригтися. Я витрачаю багато грошей на ліки через свої хвороби", — сказала Галина Резська.


Переселенка з Запорізької області Інна Клімова розповіла, що раніше витрачала понад триста гривень щомісяця на манікюр.


"Я вирішила скористатися послугою гігієнічного манікюру. Для мене дуже важливо заощадити, оскільки я орендую тут житло і оплачую всі комунальні послуги. Окрім допомоги від Червоного Хреста, іншої я не отримую. Я з дитиною тут проживаю. Зараз багато людей не можуть собі дозволити багато речей", — пояснила Інна Клімова.


За словами перукарки Ірини Поліщук, вона зустрічає з радістю відвідувачів соціальної перукарні, які вже стали жителями Коростеня. Ірина, працюючи на волонтерських засадах, щотижня безкоштовно стриже як дорослих, так і дітей.


"Кожної середи ми стрижемо наших гостей, або вже можна сказати, коростенців, які приходять до нашої перукарні. Я з радістю зустрічаю їх, адже ставлю себе на їх місце. Мені дуже хочеться допомогти їм", — сказала Ірина Поліщук.


Керівниця міської організації Товариства Червоного Хреста України у Коростені розповіла, що соціальна перукарня працює щодня, крім вихідних, з 10:00 до 17:00 години.

Сторінки:
Нагору