КВІ
Понеділок
29
12:34

​У Коростені поліцейські розслідують ДТП, в якій травми отримав 16-річний мотоцикліст

3 липня до поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася близько 22:40 на вулиці С. Кемського районного центру.

Попередньо, 16-річний місцевий житель, водій мотоцикла «Viper», не впорався з керуванням. У результаті транспортний засіб перекинувся та зіштовхнувся з металевим парканом. Унаслідок цього хлопець травмувався, його госпіталізовано до Коростенської міської лікарні.


На місці події працювала слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції. Нині слідчі з’ясовують усі обставини події у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.


Поліцейські нагадують про вікові обмеження для керування транспортними засобами. Зокрема, підготовка водіїв категорій А1 (мопеди, моторолери та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт) та А (мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше) проводиться для осіб, які досягнули 16-річного віку. Для категорії В1 (квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг) – для осіб, які досягнули 18-річного віку.


До того ж, водії двоколісників повинні бути у застебнутому шоломі. Ця вимога стосується і їх пасажирів.

Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору