КВІ
Субота
27
14:39

​У Коростені водій їздив містом з гранатою

19 березня, близько 16:30, до поліції надійшло повідомлення про ДТП, що сталась у місті. На щастя, ніхто з людей не постраждав, а учасник події поїхав геть. Водночас очевидці стверджували, що водій створював небезпечну ситуацію на дорозі. Поліцейські розпочали розшук авто та керманича.

Працівники сектору реагування патрульної поліції райуправління зупинили транспортний засіб на одній з вулиць райцентру. За кермом знаходився 45-річний містянин. Водій вийшов з авто, однак щось міцно тримав обома руками в кишені куртки. Відтак поліцейські провели заходи з безпечного вилучення у нього підозрілого предмета. Як з’ясувалось, це була граната Ф-1.


На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби ГУНП області. Небезпечний предмет правоохоронці направили на експертне дослідження.


Слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. За вчинене причетному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.


Водночас щодо чоловіка склали й протоколи за вчинені адміністративні правопорушення, адже перед тим він автомобілем в’їхав у дерево, крім того, мав ознаки сп’яніння та відмовився від проходження відповідного обстеження. Відтак матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) та 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) КУпАП направлені до суду. Чоловікові загрожують значні штрафні санкції та позбавлення права керування автомобілем на 1 рік.

Вчора

Сторінки:
Нагору