КВІ
Субота
27
17:38

​У місті Овруч вже зовсім скоро з’явиться мобільний реабілітаційний модуль, — Наталія Остапченко

Завдяки підтримці учасників спільноти «Бізнес без бар’єрів» – компанії Visa і Ощадбанк, та за сприяння Житомирська ОВА у місті Овруч вже зовсім скоро з’явиться мобільний реабілітаційний модуль. Це простір для фізичної та психологічної реабілітації людей, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

Нещодавно перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко взяла участь у онлайн-зустрічі щодо реалізації проєкту БФ «Mindy Mindyfoundation» у співпраці з «Координаційним центром КМУ / Mental Health UA», ГО «Безбар’єрність» у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської.


Мобільний реабілітаційний модуль – це будинок площею від 60 до 80 м2, зібраний за модульною технологією, повністю безбар’єрний, оснащений якісним реабілітаційним обладнанням. Серед переваг такого формату реабілітаційних просторів – технологічність, невеликі витрати, швидке виробництво та можливість масштабування.


У модулі працює мультидисциплінарна команда, яка складається з кейс-менеджера, психолога, фізичного терапевта, логопеда та фахівців партнерських організацій, які надають інші послуги.


Фахівці модуля надають підтримку як ветеранам, ветеранкам та їхнім родинам, так і цивільному населенню. Основні напрями допомоги: фізична реабілітація, постанова ходи на протезах, супровід протезування, ерготерапія, відновлення мовлення, психологічна допомога, групи підтримки, юридичний супровід, працевлаштування, навчання та перекваліфікація.


Відповідні простори інтегруються у місцеву систему охорони здоров’я, пакетування НСЗУ Національна служба здоров’я України та суттєво підсилюють систему вторинної довготривалої реабілітації в післягострий період лікування в форматі амбулаторного прийому.


Прототипи реабілітаційних модулів уже працюють у Києві та Рівному.

Вчора

Сторінки:
Нагору