КВІ
Понеділок
29
20:59

​У Новоград-Волинському районі чоловік намагався відкупитися від поліцейських за нетверезе водіння

25 жовтня житель Баранівської громади запропонував правоохоронцям гроші, аби уникнути адміністративної відповідальності. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

Близько 18:15 патрульні Новоград-Волинського районного відділу у смт Полянці зупинили водія автомобіля «Skoda Octavia» за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування із керманичем, 38-річним місцевим жителем, поліцейські помітили, що він перебуває у стані сп’яніння. Під час документування події чоловік, аби уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцям 3 000 гривень.


Відтак на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського районного відділу, працівники якої належним чином задокументували усі обставини.


Окрім того, відносно водія патрульні склали низку адміністративних матеріалів: за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані сп’яніння…), ч. 5 ст. 121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…), ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху…) та ст. 125 (Інші порушення правил дорожнього руху) КУпАП.


За вказаним фактом слідчі райвідділу розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.


Відповідно до чинного законодавства подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання у вигляді штрафу у розмірі від 1000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.


Нагадаємо, 23 жовтня у смт Ружині, а 25 жовтня у смт Черняхові водії невдало намагалися уникнути відповідальності за допомогою хабаря.

Сторінки:
Нагору