КВІ
Субота
27
16:14

​У поліклініці КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» завершують ремонтні роботи у новому відділенні амбулаторної реабілітації

Відділення буде обслуговувати пацієнтів, що потребують комплексу лікувальних заходів для відновлення здоров’я та функціонального стану. Тут зможуть проходити реабілітацію і люди з інвалідністю та ветерани війни після поранень або із посттравматичним стресовим розладом.

Майбутнє відділення амбулаторної реабілітації має великий хол, просторі кабінети та новий сучасний ліфт, що відповідає інклюзивним стандартам та забезпечить зручний доступ до відділення.


Ремонт реабілітаційного відділення на завершальній стадії, каже заступник медичного директора Олег Павлусенко. Хід робіт оглянув й радник міського голови Олег Смаль, який був демобілізований за станом здоров’я та розуміє, з якими проблемами доведеться зіштовхнутися його побратимам.


«Ветеран війни — це вразлива категорія. До фізичних травм додаються психологічні… І все це створює комплексну проблему, яку не розв’язати лише одним візитом до лікаря…» Сам Олег віднайшов ментальну рівновагу у заняттях з бісероплетіння. Перший набір йому подарувала дружина. Каже, відтепер це хобі і для душі, і для тіла, бо « тут задіяна дрібна моторика, а це важливий елемент будь-якої реабілітації…»


Більшість основних робіт вже завершено, лишилося внутрішнє оздоблення та придбання необхідного інвентарю, як-от: тренажери, вертикалізатори, бруси та стропи, обладнання для дрібної моторики та інше устаткування для апаратних методів лікування.


Поки дефіцит відчутний на рівні кадрового забезпечення, кажуть у поліклініці. Спеціалізації лікарів відносно нові, бо стали затребуваними лише декілька років тому. Серед них — ерготерапевти, лікарі-психологи та терапевти мови та мовлення. Сьогодні кожен з цих лікарів, окрім медичних курсів, вчиться самостійно. Майбутні фахівці постійно у пошуку новітніх методик, відшукують нові програми реабілітації, «позичають» європейський досвід, адже їм всім працювати в одній мультидисциплінарній команді. Загалом один лікар ФРМ у своїй команді матиме ерготерапевта, помічника ерготерапевта та фізичного терапевта. У відділенні реабілітації розраховують, що один лікар може матиме навантаження до 30 пацієнтів на місяць. Про нову якість реабілітаційних послуг відділення свідчить й те, що пацієнти зможуть отримувати ширший діапазон послуг — від лікування переломів, контрактур, артрозів до лікування пацієнтів з політравмами та функціональними порушеннями, отриманими внаслідок вогнепальних поранень, мінно-вибухових травм, ампутацій кінцівок…

Вчора

Сторінки:
Нагору