КВІ
Неділя
28
01:32

У Житомирі більше може не бути вулиць Маликова та Радіщева

​Їх планують перейменувати.

Нову назву для вулиці, що нині має назву Маликова, житомиряни обиратимуть з-поміж двох:


Захисників України — назва, що уособлює та об’єднує велич подвигу наших воїнів-земляків та вшановує мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України.


Хмельова – наприкінці 80-х рр. нову вулицю облаштували на місці хмільників (територія, яка використовувалась для вирощування хмелю).


Для вулиці, що зветься Радіщева, пропозиції для перейменування такі:


Івана Миколайчука (1941-1987) - український кіноактор, кінорежисер, сценарист. Зіграв 34 ролі в кіно, найвідоміші в фільмах «Сон» (роль Т.Шевченка), «Тіні забутих предків», «Пропала грамота». Сценарії до кінофільмів «Білий птах з чорною ознакою», «Вавилон XX». Лауреат Національної пpeмiї імені Т.Шевченка. Вшанування пам'яті - вулиці у Києві, Полтаві, Львові, Івано-Франківську, Кропивницькому, Вінниці, Коломиї, Ковелі. Його ім'ям названий астероїд 8244.


Ганни Барвінок (1828-1911) (Олекса‌ндра Михай‌лівна Білозе‌рська-Кулі‌ш)- українська фемі- ністська письменниця, фольклористка. Брала участь у розвитку філософії, ґрунтованої на українській державності. Писала оповідання з народного життя під псевдонімом Ганни Барвінок. За її допомогою видано найповніше зібрання творів письменника Пантелеймона Куліша, який був її чоловіком.


Берегова — нейтральна назва, яка характеризує географічне розташування топонімічного об’єкту.


Пропозиції і зауваження приймаються департаментом містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради (м. Житомир, вулиця Покровська, 6, телефон: (0412) 47-07-10 електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua) та на порталі E-DEM у розділі консультації з громадськістю.


Строк проведення консультації з громадськістю не може перевищувати 30-ти днів, що передбачено Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».


Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження на зазначені вище адреси і термін.


Письмові пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення, пропозиції, які надсилаються електронною поштою, мають містити позначку «Громадські обговорення з приводу перейменування топонімічних об’єктів у місті Житомирі».


Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.


Організатор громадського обговорення — департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради. (м. Житомир, вул. Покровська, 6, телефон: (0412) 47-27-86, електронна пошта: uma@zt-rada.gov.ua). Упродовж 14-ти днів після закінчення строку подання пропозицій (зауважень) департамент узагальнить результати та підготує звіт, який оприлюднить на офіційному вебсайті Житомирської міської ради у розділі “Електронні консультації з громадськістю”, “Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи”.

Вчора

Сторінки:
Нагору