КВІ
Неділя
28
19:41

​У Житомирі ліцей №10 визнали неготовим до нового навчального року — чи вийдуть учні на навчання

Комісія, яка перевіряє готовність закладів освіти до нового навчального року, постановила, що житомирський ліцей №10 не готовий до навчання. Причиною цього стали зауваження до санітарно-гігієнічного стану, енергобезпеки, охорони праці та пожежної безпеки ліцею. Про це Суспільному розповіла заступниця директора міського департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

23 серпня комісія, яка перевіряє готовність закладів освіти до нового навчального року, у складі працівників міського департаменту освіти, ДСНС, енергонагляду та інших служб оглянула навчальні приміщення ліцею.


"Стосовно класних кімнат є рекомендації, є зауваження в плані санітарно-гігієнічних умов. Обов`язково має бути дотримано питання з охорони праці. Це питання, пов`язані з енергобезпекою та з пожежною безпекою. Рекомендації будуть надані. В цілому, я можу сказати, що заклад цілий рік не працював і, зрозуміло, що вони повинні вийти в таких умовах, які і належить для дітей", — говорить Світлана Ковтуненко.


З першого вересня під час повітряних тривог учні та викладачі ліцею №10 переховуватимуться в укритті дитячого навчального закладу №27. Дорогу від школи до садочка комісія, яка перевіряє готовність закладів освіти до нового навчального року, здолала за шість хвилин.


"Маршрут, яким ми слідували до укриття для ліцею №10, зайняв шість хвилин — це досить непоганий показник для того, щоб швидко дітей евакуювати під час тривоги з ліцею №10 до садочка №27. Зараз роботи закінчуються, на 95% готове укриття. Закінчується підключення до електрообладнання, вентиляція, перевіряється освітлення", — каже директор міського департаменту освіти Валентин Арендарчук.


"Щодо самого укриття, то воно класне: це реально і об'єктивно, — говорить директор ліцею №10 Олександр Величко. — Зараз, я дуже сподіваюся, що підрядник закінчить ті роботи, які ще не доробив. Ми до першого вересня завеземо туди меблі, десь там трохи облаштуємо під себе, щоб дітям було комфортно. Мене інше турбує. По-перше, це відстань — понад пів кілометра, і по-друге, це маршрут. Якщо на відстань десь можна закрити очі, то маршрут мене хвилює більше. Якби це був центр міста, то Бог із ним — можна було б навіть більшу відстань йти, але тут є реальна небезпека, і батьки хвилюються, і я, як керівник, несу безпосередню відповідальність за життя і здоров'я кожної дитини. У нас на території закладу має бути своє укриття. Це модульні укриття на кшалт тих, які сьогодні встановлені в місті, але вони можуть бути трішки інші для закладу освіти. Тобто вони набірні — їх можна набрати потрібну кількість учасників освітнього процесу. Ті проєктанти, до яких звертався я, там сума варіювалася від 15 до 17 мільйонів. Ми говорили за укриття на 350 людей, щоб сховати їх там".


24 серпня директор ліцею №10 Олександр Величко телефоном розповів, що всі зауваження комісії виправлять.


"Був ряд зауважень: є об’єктивні, які від нас не залежать, бо вони залежать від наявності фінансового ресурсу. Є якісь суб’єктивні речі, які, можливо, трохи недопрацювали, не встигли. Протягом декількох днів всі ті недоліки будуть виправлені, і заклад стовідсотково буде готовий до прийняття дітей. Сподіваюсь, що так само і підрядник виконає свої зобов’язання і укриття буде теж готове".

Вчора

Сторінки:
Нагору