КВІ
Субота
27
03:46

​У Житомирі обговорювали майбутні моделі інтегрованих соціальних служб в територіальних громадах

19 вересня, в Житомирському центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся тренінг на тему «Впровадження нових моделей адміністрування надання соціальних послуг із соціальної підтримки в об’єднаних територіальних громадах».

Представників 32-х утворених на сьогодні громад в області запросили для обговорення практик та існуючих проблем в реалізації заходів, спрямованих на соціальний захист населення, обміну досвідом та формування бачення моделі соціальної служби в громаді, яка б задовольняла людей. Презентували нові моделі надання соціальних послуг керівники департаменту та управлінь Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса, Ірина Пінчук, та Оксана Суліма, а також консультанти з питань впровадження нововведень Наталія Зінкевич і Надія Тимошенко.


Відкриваючи тренінг, заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута зазначив, що реформа децентралізації є основою всіх інших реформ і Житомирщина пишається першим місцем у державі в цій роботі: нині 57% території області покриті територіальними громадами. «Дуже важливо в процесі децентралізації не втратити керованість всіма структурами, які на сьогодні існують, і разом з тим – реформувати соціальні служби для покращення якості надання послуг – сказав Я.Лагута.


В роботі тренінгу взяли участь також директор і заступник директора обласного центру зайнятості Галина Корінна і Тетяна Касімцева, а також очільники Житомирського, Новоград-Волинського та Баранівського центрів зайнятості Валентина Сторожук, Віктор Сербін, Олександр Загорський. Вони поділились практичним досвідом організації прийому жителів громади на віддалених робочих місцях. Як було зазначено, більшість центрів зайнятості за результатами досягнутих домовленостей з керівниками громад вже розпочали проведення виїзних прийомів у старостатах чи сільрадах, які увійшли до складу об’єднаних громад, інші – ще на стадії узгодження планів-графіків таких прийомів. Якщо у липні фахівці служби зайнятості надали у громадах близько 430 інформаційно-консультаційних послуг з пошуку роботи, то в серпні – близько 600.


А для розширення інформаційного діапазону до виїзних прийомів сільських жителів за місцем проживання служба зайнятості долучає й інші організації-партнери. Так, спільно з ГО «Жіночий інформаційно-консультаційний центр» узгоджений графік спільних виїздів з метою проведення тренінгів для голів громад з питань протидії торгівлі людьми, а також інформування населення про шахрайства у сфері працевлаштування.


Зокрема з керівництвом Тетерівської громади, яка входить до 40 пілотних у державі, де вже впроваджується модель адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення, узгоджений щотижневий графік прийомів місцевого населення фахівцями Житомирського міського центру зайнятості - щочетверга.

Вчора

Сторінки:
Нагору