КВІ
П'ятниця
26
17:16

​У Житомирі пластуни відтворили епізоди бою під Крутами

29 січня, в День памяті героїв Крут, представники житомирського осередку "ПЛАСТу" відтворили епізоди подій бою під Крутами, який відбувся у січні 1918 року. Після історичної реконструкції "Пам'ятай про Крути" учасникам заходу показали фільм "Таємничий щоденник Симона Петлюри".

Голова житомирського осередку "ПЛАСТу" Ігор Макарчук, розповів Суспільному, що таким чином вони вирішили вшанувати пам’ять загиблих і нагадати житомирянам про важливі моменти української історії.


"Основна мета акції "Пам’ятай про Крути" – вшанувати учасників бою і розповісти про ті події, – говорить Ігор Макарчук. – Розказати, як виглядали вояки того часу. Наприклад, тут ось представлено фрагмент гвинтівки Маузер. Це німецька гвинтівка, яка використовувалася в Першу Світову війну. Це однозарядна гвинтівка. Тут магазин на 5 набоїв – це найпоширеніше піхотне озброєння, яким користувалися вояки в Першу Світову і в часи української революції. На мені форма Російської імператорської армії, яка використовувалася також багатьма сторонами протистояння української революції. Мій головний убір – це кашкет Російської імператорської армії – на ньому можна побачити кокарду і Архистратига Михаїла. Це символ Києва. Тому українські вояки використовували такі кокарди для самоідентифікації".


Після історичної реконструкції "Пам'ятай про Крути" учасникам заходу показали фільм "Таємничий щоденник Симона Петлюри".

Сторінки:
Нагору