КВІ
Субота
27
09:27

​У Житомирі подружжя займалося продажем гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини, які знайшли спільників, що підшукували автомобілі за кордоном. Пізніше завозили транспортні засоби на територію України та реєстрували як гуманітарну допомогу для потреб Збройних сил України. Однак, на лінію фронту вони не потрапляли, а реалізовувались цивільним громадянам.

Слідчі з’ясували, що чоловік здійснював технічний огляд та обслуговування автомобілів, а дружина займалася пошуком покупців.


14 березня, під час незаконного продажу трьох таких позашляховиків в обласному центрі, слідчі слідчого управління ГУ Національної поліції в області спільно зі співробітниками СБУ затримали 39-річну жительку Глибочицької громади Житомирського району.




Позашляховик «BMW Х5», 2004 року випуску жінка реалізувала за 5 800 доларів. Ще два авто, «HYUNDAI SantaFe», 2006 року та «Mersedes Benz ML 270», 2004 року вартували по 4 600 доларів кожен.


Поліцейські провели 5 обшуків, в ході яких вилучили 7 автівок реєстрації країн Латвії та Литви, документацію та кошти.



15 березня слідчі слідчого управління ГУНП в Житомирській області, за погодженням з обласною прокуратурою, повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України. Поліцейські встановлюють інших причетних до схеми.


Такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вчора

Сторінки:
Нагору