КВІ
Понеділок
29
22:27

​У Житомирі поліція розслідує побиття учнів одного із ліцеїв

У Житомирі поліція розпочала розслідування факту побиття учнів міського ліцею №28. Відео з бійкою виклали у мережі 8 квітня в анонімному телеграм-каналі. За інформацією каналу, дітей побили за те, що вони нібито насміхалися із загибелі у ДТП 15-річного підлітка.

Про це Суспільному розповіла речниця Житомирського районного відділу Нацполіції Марина Вітвіцька. За її словами, до поліції 8 квітня звернулася мама одного із побитих учнів.


"Звернення жінки нині внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація події — частина 1 Статті 125 Кримінального кодексу України: умисне легке тілесне ушкодження. Потерпілому надали направлення для проходження судово-медичної експертизи. Проводяться всі необхідні слідчі дії для встановлення істини у справі", — сказала Марина Вітвіцька.


Суспільне звернулося за відеокоментарем до адміністрації навчального закладу. За словами заступниці директора Ірини Лавренчук, наразі, коментувати ситуацію у закладі не будуть. У ліцеї працюють представники ювенальної поліції і спілкуються з батьками учасників бійки.


Заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова розповіла, що за наказом міського департаменту освіти створили комісію з вивчення виховної і право-виховної роботи в ліцеї. Комісія розпочне роботу 10 квітня.


"Далі за висновками ми будемо дивитися. Однозначно будемо робити висновки. Будуть працювати психологи, соціальні працівники, соціальні педагоги. Будемо розбиратися у події, яка сталася", — сказала посадовиця міськради.


Суспільне також звернулося із інформаційним запитом до освітнього омбудсмена Сергія Горбачова з проханням прокоментувати випадок, який трапився поблизу ліцею у Житомирі.

Сторінки:
Нагору