ТРА
Субота
4
06:26

​У Житомирі попрощалися з військовим Миколою Раїнським

29 січня в Свято-Михайлівському соборі Житомира попрощалися з 33-річним військовослужбовцем Миколою Раїнським, який помер внаслідок отриманих поранень 26 січня 2024 року.

Представниця міського центру соціальних служб Ольга Колоша розповіла, що Микола народився у Житомирі. Навчався в екологічному ліцеї №24 та у професійно-технічному училищі №13. З 2014 року воїн захищав кордони України.


"Він пройшов через усі гарячі точки АТО, брав участь в захисті Іловайська та Бахмута. Після закінчення екологічного ліцею отримав одну з робітничих професій і працював у сфері приватного бізнесу. Микола Миколайович помер від отриманих поранень", — проінформувала Ольга Колоша.


Микола Раїнський був нагороджений нагрудними знаками: "Ветеран Війни", "За зразкову службу", "Учасник АТО", і також отримав відзнаку Президента України "За участь в антитерористичній операції".


Сусідка родини Валентина згадує Миколу, як добру та веселу людину.


"Він боронив нас, щоб ми спокійно спали. Пам’ятаю, як він телефонував бабусі. Розповідав, що так замерз на фронті, а ми тут сидимо і плачемо, а що ми можемо зробити. Він був дуже хорошою дитиною. Я також була на дні народженні, він був у бабусі. Микола тоді такі гарні слова казав: "Бабусю, я тебе так люблю", — пригадала Валентина.


Зі слів бабусі загиблого воїна Антоніни, Микола добровільно вступив до лав ЗСУ.


"Сам пішов до військкомату. Воював постійно. Був поранений осколками в голову і лежав у лікарні в Черкасах. Був хорошою людиною, завжди веселий і любив людей", — сказала Антоніна.


Миколу Раїнського поховали на Смолянському військовому кладовищі.


Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Вчора

Сторінки:
Нагору