КВІ
Понеділок
29
21:31

​У Житомирі попрощалися з загиблим воїном, який через майже два роки на щиті повернувся до рідного міста

15 квітня у Житомирі попрощалися з загиблим воїном Збройних сил України Дмитром Дубенюком, який через майже два роки на щиті повернувся до рідного міста. Про це повідомила Житомирська міська рада.

Дмитро Дубенюк народився 6 вересня 2001 року у селі Волиця Житомирського району. Навчався у школі села Сінгури, пізніше — у загальноосвітній школі села Рудня-Городище.


"З причин невиконання матір'ю батьківських обов'язків хлопчик був вилучений із сім'ї. Тимчасово перебував в обласному притулку. Далі бабуся, встановивши опіку, замінила Дмитру батьків, дарувала йому любов і сімейний затишок. У житомирській школі №7 Дмитро здобув базову середню освіту. Опісля навчався у ПТУ №6 за робітничою спеціальністю "Газоелектрозварювальник". Отримав диплом із відзнакою", — йдеться у повідомленні.


Дмитро мав заповітну мрію — стати військовим, вступити до військового інституту.


"Тому, не роздумуючи, після закінчення ПТУ став до лав Збройних сил України. Із жовтня 2020 року Дмитро був на захисті України від армії РФ. Мужньо виконував свій військовий обов'язок, за що зовсім юним був відзначений державною нагородою "Ветеран війни", грамотами командування ЗСУ", — повідомила Житомирська міська рада.


Дмитро Дубенюк загинув у бою за Україну 19 червня 2022 року. Лише через майже два роки військовий на щиті повернувся до рідного міста.

Сторінки:
Нагору