КВІ
Субота
27
09:46

​У Житомирі прикордонники навчались кібербезпеки та кібергігієни

Державна прикордонна служба України цінує та поважає кожного співробітника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення та є соціально відповідальною установою.

Зокрема одним з аспектів обізнаності й навченості персоналу є питання інформаційної безпеки, адже кожен з нас щоденно отримує різносторонню інформацію з всесвітньої глобальної мережі й гаджет кожного користувача може піддатись негативному хакерському впливу.


Так, з прикордонниками 9 загону імені Січових Стрільців представники Фонду цивільних досліджень та розвитку Сполучених Штатів Америки CRDF провели практичний семінар з питань підвищення навченості персоналу прикордонного відомства із кібербезпеки та кібергігієни. Тема семінару «Базові правила безпеки для представників державних органів».


Під час заходу присутні навчались основним питанням забезпечення захищеності систем передавання, опрацювання та зберігання даних, при якому дотримується конфіденційність, доступність і їх цілісність. Збереження інформації від несанкціонованого доступу, використання, оприлюднення, внесення змін чи її знищення. Протидія несанкціонованому доступу до інформаційних ресурсів та інформаційно-телекомунікаційних систем, наприклад у результаті цілеспрямованих хакерських атак, унеможливлення потрапляння в інформаційну систему шкідливого програмного забезпечення, інтернет-шахрайства чи фішингу тощо.


Окремо розглядались можливі загрози для мобільних пристроїв. Адже в наш час майже всі мобільні телефони доповнені функціями персонального комп'ютера зі своєю операційною системою та програмним забезпеченням. Саме тому телефони являють собою найбільшу кіберзагрозу для фізичних осіб.


Поряд з цим особлива увага слухачів була прикута до питань безпечної роботи в міжнародній комп’ютерній мережі Інтернет, адже саме вони покликані навчити персонал основним правилам безпеки та кібергігієни.


На завершення фахівці CRDF видали учасникам практичного семінару відповіді сертифікати.

Вчора

Сторінки:
Нагору