КВІ
Понеділок
29
23:07

​У Житомирі ремонтуватимуть плитку на центральній пішохідній вулиці міста

До кінця 2023 року у Житомирі планують зробити поточний ремонт плитки на вулиці Михайлівській. Саму плитку при цьому міняти не будуть. Про це Суспільному розповів керівник управління автомобільних шляхів Житомирської міськради Андрій Омельчук.

За словами Андрія Омельчука, основним завданням буде вирівнювання і підняття ям, підсипання плитки.


"Заміни плитки як такої там взагалі не буде. Вирівняємо плитку, яка є на Михайлівській, а додаткових якихось інвестицій у плитку не буде зовсім. Робитимемо це силами комунального підприємства "Управління автомобільних шляхів". Кількість задіяних людей визначатимемо, виходячи із необхідних затрат — скільки люди будуть працювати", — розповів Андрій Омельчук.


Кореспонденти Суспільного запитали в житомирян, як вони оцінюють стан плитки і чи потрібен їй ремонт.


"Як на мене, все в порядку. Я думаю, є на що гроші виділити, окрім плитки", — каже житомирянка Олександра. Зі слів ще одного житомирянина Валентина, в цілому, стан плитки, задовільний.


А от житомирянин Артем каже, що, на його думку, плитку потрібно ремонтувати, однак зараз це не на часі.


"Дуже часто їжджу на своєму ровері тут, то вона отака вже вся. Хоча поклали її не так давно, тому багато питань до цього", — говорить Артем.


"Потрібно реконструювати, — говорить житомирянка Тетяна. — Все потрібно реконструювати, тому що з часом воно потребує ремонту, але наразі, я думаю, що ні. Коли волонтери збирають гроші на допомогу військовим, то чи є актуальною плитка? Думаю, ми ще спокійно можемо походити до перемоги цією плиткою".


На початку 2022 року Суспільне розповідало, що у Житомирі на вулиці Михайлівській, Театральній, Київській та Великий Бердичівській тріскається та просідає тротуарна плитка. Найгірші ділянки тоді планували замінювати за гроші з міського бюджету.


У 2023 році у відповідь на запит Суспільного Житомирська міськрада поінформувала, що на укладання тротуарної плитки на восьми ділянках з міського бюджету виділили понад 52 мільйони гривень. Вулиця Михайлівська в цьому списку не значилася.


16 жовтня в центрі Житомира провели акцію, учасники якої виступили проти того, щоб укладати плитку в час війни — натомість вимагали спрямувати гроші на забезпечення усім необхідним українських військових.


Житомирський міський голова Сергій Сухомлин прокоментував Суспільному свою позицію щодо акції протесту проти укладання плитки: сказав, що акція правильна і, якби не був міським головою, то й сам її підтримав би.

Сторінки:
Нагору