КВІ
Понеділок
29
23:34

​У Житомирі судитимуть ділка, який за 135 тис. грн «допомагав» ухилянту перетнути держкордон

Житомирською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом сприяння у незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання порад, вказівок та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, 36-річний житель Станишівської ОТГ Житомирського району підшукував чоловіків призовного віку та пропонував свою схему, за допомогою якої вони можуть уникнути служби у Збройних Силах України.


Ділок запевняв, що має можливість через свої зв’язки виготовити документи на ім’я клієнта як на водія благодійної організації. У такому статусі, під видом перевезення вантажів нібито для потреб ЗСУ, ухилянт зможе безперешкодно перетнути державний кордон України. Такі послуги надавав не безкоштовно.


Зокрема, житомирянину призовного віку назвав ціну – 135 тис. грн. Гроші брав двома траншами. У лютому цього року, вдень, на парковці біля одного з торговельних центрів Житомира, обвинуваченого викрили під час одержання ним другої частини коштів.


Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції, оперативний супровід - УСБУ в області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору