КВІ
Понеділок
29
22:17

​У Житомирі судитимуть подружжя опікунів, обвинувачених у доведенні до самогубства онуки

Ювенальний прокурор Житомирської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт стосовно подружжя-опікунів за фактом доведення до самогубства рідної внучки (ч. 3 ст. 120 КК України).

За даними слідства, літнє подружжя офіційно, за рішенням суду, було зобов’язане здійснювати опікунство над неповнолітньою онукою. Однак підопічна не лише не отримувала зі сторони рідних людей будь-якої турботи, а й потерпала від систематичного приниження.


Опікуни зневажливо ставилися до дівчини, ігнорували її прохання щодо потреби в елементарних побутових речах першої необхідності. Проявляли байдужість, навіть коли виникала потреба у ліках, купівлі сезонного одягу. У той же час отримані соціальні виплати на онуку здебільшого витрачали на власні потреби.


У сім’ї постійно виникали сварки. 17-річній потерпілій, яка вчилася у коледжі, докоряли, щоб йшла працювати та самостійно заробляла на себе.


Психологічний тиск, обмеження, заборони, конфлікти негативно позначилися на емоційному стані неповнолітньої. У серпні минулого року, так і не знайшовши у рідних людей підтримки, дівчина написала передсмертну записку, а сама вистрибнула з вікна п’ятого поверху.


Досудове розслідування проводило Житомирське райуправління поліції.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Сторінки:
Нагору