ТРА
Субота
4
01:56

​У Житомирі триває шаховий мінічемпіонат серед школярів

Витримка, уважність, зосередженість...Така атмосфера — у ліцеї №16. Тут проходить мінічемпіонат із шахів серед учнів 2012, 2013 та 2014 р. н. Сьогодні грають дівчата.

Віолета Дурас — одна із них. Три партії поки третьокласниця ліцею №20 зіграла переможно. Любов до шахів у неї — від родини. "Грають тато, мама, дідусь, хрещений. Колись грала і сестра", — ділиться дівчинка. Каже, планує і надалі розвиватися в інтелектуальному спорті. Тим більше, що рівнятися їй є на кого: мама Віолетти була чемпіонкою області з шахів.


Морозюк Кароліна, учениця ліцею №32, до змагань готувалася з подружкою. Дві партії Каролінка виграла, третю — програла Віолеті. Та це не засмучує дівчинку. " Віолета — сильна суперниця. Щоб гарно зіграти в шахи, треба подумати добре. Продумувати не тільки свої ходи, а й суперника", — мовить дівчинка.


Вікторію Голуб'євську грати в шахи навчив її дідусь. "Люблю шахи, бо вони тренують мозок", — каже четвертокласниця. Два роки вона відвідує шаховий гурток у ліцеї №3. До змагань готувалася інтенсивно разом з дідусем-наставником. Дідусь — сильний суперник, зізнається дівчинка, але радіє більше, коли онука таки обігрує його. Наразі Вікторія зіграла три турніри із семи. З трьох партій перемогла двічі.


За столом під номером два, навпроти Вікторії,— недавня її суперниця Сніжана Фурник. Сніжана — учениця ліцею №15. Її перший учитель із шахів — тато. Поки три партії для дівчинки були переможними. Однак, каже дівчинка, перед четвертою почувається невпевнено: "Відчуваю, що зараз суперниця сильнішою буде".


Участь у змаганнях беруть учні всіх загальноосвітніх закладів нашого міста.


Головний суддя — керівник клубу '"Інтелектуальні ігри народів світу" Віктор Шевчук. Перед початком чемпіонату він провів мінісемінар, аби мотивувати учасниць до гри. Змагання проходять за швейцарською системою в 7 турів.


Найкращі шахістки визначаться сьогодні, а переможці з-поміж хлопців — завтра. Тоді ж і нагородять тих, хто здобув перемогу. Сертифікати ж отримають всі учасники шахового турніру.

Вчора

Сторінки:
Нагору