КВІ
Понеділок
29
03:18

Сергій Сухомлин: У Житомирі внаслідок ворожої атаки пошкоджено 170 будинків

На подолання наслідків ворожої атаки 28 травня з бюджету громади виділять 5 млн гривень. Їх спрямують на ремонт місць загального користування, зокрема на виконання ремонтних віконних блоків та вхідних дверей.

Таке рішення прийняла сьогоднішня сесія міської ради.


«Це місця загального користування, зокрема і 910 віконних блоків. Законодавством передбачається, що власники квартир та приватних будинків можуть звертатися через Дію для компенсації пошкоджень з державного бюджету», — говорить заступник міського голови Сергій Кондратюк.


Буде розроблений відповідний Порядок компенсації пошкоджень місць загального користування та внесений на розгляд виконавчого комітету міської ради.


«Вже в неділю працювала комісія. В понеділок була інформація щодо пошкоджень 30-ти будинків, школ, лікарень. Ввечері – 170 будинків. Власники квартир та будинків можуть отримати компенсацію від держави через програму Є-підтримка. Щодо місць загального користування, то такої процедури немає. Ми розуміємо, що не всі будинки звернулися. Тому в Програмі передбачили 8 млн.грн. У разі збільшення кількості звернень, на наступній сесії знову виділять кошти», — коментує міський голова Сергій Сухомлин.


Вчора

27.04.24

Сторінки:
Нагору